martes, 23 de octubre de 2018


TRADICIONS FESTEJADES A CATALUNYA
La castanyada

La castanyada és una tradició popular catalana que va néixer a finals de s. XVIII. Es va iniciar entre la nit de  Tots Sants (1 de novembre) i el Dia dels Morts (2 de novembre). Durant aquesta vetllada els campaners de les esglésies feien sonar les campanes per recordar al poble que era el moment de pregar pels seus difunts. Com que els campaners acabaven esgotats tocant campanes, menjaven un fruit molt abundant en hidrats de carboni: la castanya.

El costum de menjar castanyes va créixer a tot el territori: van aparèixer les castanyeres, que fixaven la seva parada als carrers dels pobles i ciutats per vendre castanyes recentment fetes al foc. Boníssimes!

A més de castanyes es van popularitzar els panellets i la fruita confitada. Antigament, s’entregaven com ofrena a les tombes dels familiars, en honor a la memòria dels avantpassats.
Avui dia es segueix celebrant aquesta tradició; les famílies es junten per passar una feliç vetllada, compartir somriures i menjar castanyes i panellets.
Castanyes
Related image
Panellets











Halloween

És una tradició d'origen celta (festival Samhain, s. XVIII) per celebrar el fi de l'estiu i les collites irlandeses. Se celebra la nit del 31 d'octubre i es creia que els espírits dels difunts caminaven entre els vius, i realitzaven festes i ritus sagrats que servien per comunicar-se amb els morts.
Aquesta festivitat s'ha celebrat als països anglosaxons, com Irlanda, Canadà, Austràlia, Anglaterra i EUA. Al llarg del temps, aquesta cultura i festivitat s'ha extés, arribant a Mèxic, Colombia i al nostre país, Espanya.

És típic fer de la teva casa i d'altres llocs un ple de decorats amb ratpenats, carabasses, bruixes, teranyines i de més objectes i personatges terrorífics. D'altra banda, els nens i nenes que celebren el Halloween, solen disfressar-se de monstres, éssers morts o portar objectes relacionats amb la por, com un ganivet, màscares, sang, etc.
Als Estats Units els infants aprofiten aquesta nit per demanar llaminadures a les portes de les cases del veïnat.

    Image result for halloween costumesRelated image



martes, 9 de octubre de 2018

BLOGS DE CLASSE

mariibelcordero.blogspot.com

adamaya2003.blogspot.com

desiremh7315.blogspot.com

alexiiajordan.blogspot.com

laiamartinez27.blogspot.com

angellopez8122003.blogspot.com

sergiiofernandeez.blogspot.com

esterchicano.blogspot.com

mariolecina.blogspot.com

mariaalopezz08.blogspot.com

alexiajimenezcuevas.blogspot.com

santiagocomunica2003.blogspot.com

luciagomezsuarez.blogspot.com

nissrineraha.blogspot.com

nadakhaled_2003.blogspot.com

nopineapplepizzaxd.blogspot.com

vanessagilabertitaca.blogspot.com