jueves, 7 de febrero de 2019

QUÈ VULL SER DE GRAN...?

Encara no sé molt bé què vull fer però, seguint les meves habilitats, destreces i d'altres gustos,  m'agradaria estudiar en l'àmbit de disseny tècnic-industrial. 
Considero que és una especialitat que té futur degut a que avui dia la majoria de labors treballen amb les últimes tecnologies més avançades i la informàtica. 

Per altra banda, com a segona opció, voldria dedicar-me a la dansa per guanyar un sou mentre estudio; m'organitzaria el temps d'oci en, per exemple, donar clases de danses urbanes a alguna escola o casal d'estiu per compartir els meus coneixements i experiència com a ballarina i, a la vegada, fer el que més m'agrada. :) 

domingo, 3 de febrero de 2019

12 MESOS...12 HISTÒRIES


 Related image
Gener - 8, 1942 
Va néixer Stephen Hawking a Oxford, un matemàtic i físic britànic. Encara que va patir enfermetats degeneratives neuromusculars esclerosi lateral amiotròfica— als 22 anys, va ser un lluitador i triunfador per les seves capacitats intelectuals; va ser molt intel·ligent i va tenir un gran interés per les ciències, on destaquen la relativitat i la física quàntica. Ha mort el 14 de Març de 2018 al Regne Unit.


Febrer - 15, 1763
Es posa fi a la Guerra dels Set Anys, un conflicte bèl·lic que va enfrontar a les grans potències europees entre 1756 i 1763. Gran Bretanya i Prússia tenien una aliança defensiva que va fer front a la unió de França, Àustria i els seus aliats. La pau total va arribar quan el tractat d'Hubertsburg va firmar-se el 15 de febrer de 1763. El pacte mantenia el statu quo en Alemanya, confirmant a Prússia com a gran potència.


Març - 21
Dia Mundial del Síndrome de Down, assignat en desembre del 2011. Amb aquesta celebració es vol promoure la conciència pública sobre aquesta enfermetat i recordar la dignitat i la valia de les persones amb discapacitat intelectual. També vol resaltar la importància de la seva autonomia i independència individual, en particular la llibertat de prendre les seves pròcies decisions.


Abril - 4, 1949
Va ser fundada la OTAN (Organització del Tractat del Atlàntic Nord). És una aliança polític-militar-internacional que té com a objectiu la defensa col·lectiva de cadascún dels seus estats membres. Actualment està composta per 28 països oficials, entre els primers Bèlgica, Canadà i Dinamarca; més tard, van unir-se el nord-est d'Europa i la zona dels Balcans.



Maig - 10, 1994
Nelson Mandela es va convertir en el primer president negre de Sudàfrica després d'haver guanyat les eleccions generals i d'haver sortit de la pressó després de 27 anys. Mandela va aconseguir la tasca després d'anys de lluita contra el apartheid, el sistema de segregació racial que portava dominant la societat sud-africana des de finals dels anys 40.


Juny - 4, 1783
Va ser inventat el primer globus aerostàtic pels germans Montgolfier, Josepph-Michael i Jacques-Étienne. Van començar fent experiments fins que van aconseguir el primer prototip i, més tard, van fer la demostració pública en un primer viatge de 2km en 10 minuts. Vist el èxit de l'invent, els germans Montgolfier van perfeccionar el globus fins que, el setembre d'aquell mateix any, el globus va transportar una ovella, un ànec i un gall. Va ser una demostració realitzada en el Palau Real de Versalles, amb la presència del rei Lluín XVI i la reina Maria Antonieta.


Juliol - 15, 1799
La Pedra Rosetta és trobada en el poble egipci de Rosetta pel capità francés Pierre-François durant la campanya de Napoleón Bonaparte. La Pedra Rosetta, un element de granit de 760kg, va ser desenterrada per Fort Julien en la costa nord d'Egipte. Aquest fet va permetre desxifrar els jeroglífics egipcis dues dècades més tard.
En la cara de la pedra apareixien tres tipus d'escriptura: jeroglífics egipcis, demòtic i grec.
Jean-François Champollion va ser qui, finalment, va desxifrar els jeroglífics egipcis a través de la Pedra Rosetta en 1822. Avui dia és la peça més visitada del Museu Britànic de Londres.


Agost - 6, 1945
La bomba d'urani ''Little Boy'' va ser llançada sobre Hiroshima (el Japó), cvausant més de 120.000 morts, a més de destruir per complet la ciutat. Aquest fet va tenir al finals de la Segona Guerra Mundial (1 sept 1939 - 2 sept 1945), atacs nuclears ordenats per Harry S. Truman, president del Estats Units d'Amèrica, contra l'Imperi del Japó. La Guerra va acabar amb la rendició del Japó i el fi de la Segona Guerra Mundial.




Setembre 
- 11, 2000
Es van esfondrar les Torres Gemelas de Nova York; van acabar reduïdes a runes i mil·lers de morts. Els EUA va enfrontar-se a un del pitjors atemptats terroristes de la historia, dirigit pel líder d'Al Qaeda, Osama bin Laden. Aquest grup va impactar dos avions de passatgers segrestats.





Octubre - 2
Se celebra el Dia Internacional de la No violencia. Aquest dia conmemora l'anivrsari del naixement de Mahatma Ghandi, en homenatge al líder del moviment de la Independència de la Índia i pioner de la filosofia Ahimsa, voluntat de no matar. Des d'un punt de vista filosòfic, la no-violència és la consciència de l'importància, del valor i del poder de cada ésser humà. Sobretot és una manera de ser i d'actuar davant un conflicte.




Novembre – 14
Va crear-se al 1991 el Dia Mundial de la Diabetes, aprovat per la FID (Federació Internacional de Diabetes) i l’OMS, per a conscienciar a la gent sobre les seves causes, símptomes, complicacions i tractaments d’aquesta greu afecció, que es trova en constant augment a tot el món.
El logotip del Dia Mundial de la Diabetes simbolitza vida i salut,  i el seu color blau representa el cel que uneix a totes les nacions, ONU.


Desembre – 20
Se celebra el Dia Internacional de la Solidaritat Humana, un dia per a celebrar la nostra unió en la diversitat; un dia per recordar que els governs han de respectar els seus compromisos; un dia per a actuar i buscar noves iniciatives per a la erradicació de la pobressa; un dia per estar jnts i fent-nos suport.