martes, 11 de junio de 2019

INVESTIGACIÓ: AUTORS RELEVANTS

ROSA CHACEL: Nació el 3 de junio de 1898 en Valladolid y fue una escritora española de la Generación del 27. Rosa creció en un entorno y ambiente que le permitió desarrollar una personalidad de gran independencia y una amplia cultura literaria (sobrina nieta de Zorrilla).
En 1909 estudió en la Escuela de Artes y Oficios y también se graduó en la Escuela del Hogar y Profesional de la mujer. Por otro lado, se matriculó en la Escuela Superior de Bellas Artes de San Fernando, con la finalidad de estudiar escultura, pese a que abandonaría esta materia en 1918.
Recomiendo su novela Estación. Ida y vuelta. 



ANA MARÍA MATUTE: Va nèixer el 26 de juliol de 1925 i va morir el 2014. Va ser novelista i acadèmica de la llengua des de 1996, i ocupa un lloc preferent a la literatura infantil i juvenil catalana. També va formar part de la generació dels ''joves assombrats'', nom el qual ella, en la seva infància, reflexa els autors rellevants a la situació de la Guerra Civil. També va ser lectora professional en vàries universitats del Estats Units. 
Matute va enamorar a mil·lers de lectors arreu del món i les seves obres han estat traduïdes a l'anglès, al francès, al norueg, al japonès...
Recomano el seu llibre Dimonis Familiars.



J. K. ROWLING: She was born on 31st July on 1965. She had the best known for writing the Harry Potter fantasy series. The book have won multiple awards, and sold more than 500 million copies, becoming the best selling book series in history. When Rowling was a child, she wrote fantasy stories wich she frequently read to her sister. Then, when she grew up, she studied at Wyedean School and Collage and, later, she did the special exams to enter at the Oxford University.
I recommend her serie books Harry Potter.

No hay comentarios:

Publicar un comentario