TIRAMISSÚ
El tiramissú és un postre fred amb un gust dolç d'origen italià. A conmtinuació, la recepta per fer aquest deliciós plat.
Prèviament, haurem de comptar amb un total d'1h de preparació i 3h de repòs.
- Clara d'ou - 2
- Rovells d'ou (yemas) - 4
- Sucre - 100g
- Formatge mascarpone - 400g
- Un toc de vainilla i sucre glass
- Melindros (tipus pa de pessic) - 200g
- Xocolata negra rallada - 200g
- Cacau en pols
PREPARACIÓ CREMA SABAYÓN
En primer lloc, escalfem aigua en una cassola gran i, mentre, separem els rovells de les clares en dues tasses diferents. Reservem les clares ja que les anem a muntar posteriorment.
Seguidament, barregem les yemes i el sucre glass amb un toc de vainilla i comencem a batre fins que faci escuma.
Acte seguit, introduïm la mescla en un bol amb aigua ben calenta i barregem amb unes varetes manuals o amb la batedora fins que la massa agafi un aspecte cremós.
PREPARACIÓ DEL TIRAMISÚ ITALIÀ
Batem els 400g de formatge mascarpone fins que quedi cremós i el barregem suaument amb la crema sabayón.
Muntem les clares que tenim reservades a punt de neu. Per a això, introduïm les clares en un bol on no hi hagi cap resta de grassa, o no pujaran.
Afegim un pessic de sal i comencem a batre mentre anem afegint-hi sucre en pols. Aconseguirem que les clares pugin i quedin ferms. Seguidament, manegem la merenga obtinguda amb una espàtula de silicona.
Afegim les clares muntades a la crema anterior i barregem amb compte fins que la massa quedi ben integrada.
Ja tenim la crema base del tiramisú!
PRESENTACIÓ FINAL DEL TIRAMISÚ
En primer lloc, posem una capa de melindros i una altra de crema, i així dues o tres vegades més fins acabar amb la crema. Acte seguit, polvoritzem cacau i una mica de xocolata negra ratllada. Finalment, el deixarem reposar a la nevera, d'un dia per a un altre, perquè refredi.
Seguidament, barregem les yemes i el sucre glass amb un toc de vainilla i comencem a batre fins que faci escuma.
Acte seguit, introduïm la mescla en un bol amb aigua ben calenta i barregem amb unes varetes manuals o amb la batedora fins que la massa agafi un aspecte cremós.
PREPARACIÓ DEL TIRAMISÚ ITALIÀ
Batem els 400g de formatge mascarpone fins que quedi cremós i el barregem suaument amb la crema sabayón.
Muntem les clares que tenim reservades a punt de neu. Per a això, introduïm les clares en un bol on no hi hagi cap resta de grassa, o no pujaran.
Afegim un pessic de sal i comencem a batre mentre anem afegint-hi sucre en pols. Aconseguirem que les clares pugin i quedin ferms. Seguidament, manegem la merenga obtinguda amb una espàtula de silicona.
Afegim les clares muntades a la crema anterior i barregem amb compte fins que la massa quedi ben integrada.
Ja tenim la crema base del tiramisú!
PRESENTACIÓ FINAL DEL TIRAMISÚ
En primer lloc, posem una capa de melindros i una altra de crema, i així dues o tres vegades més fins acabar amb la crema. Acte seguit, polvoritzem cacau i una mica de xocolata negra ratllada. Finalment, el deixarem reposar a la nevera, d'un dia per a un altre, perquè refredi.
No hay comentarios:
Publicar un comentario